Temmuz 25, 2020

Profesyonel Site Yönetiminin Faydası

by root in Haberler

Sitelerde oturma ve sosyal tesisler kullanımı aslında, çok uzun dönemdir insanlık tarihinde yaşar. Şimdi ki zamanda ki gibi olmasa da insanlar çok uzun yıllardır site içlerinde yaşar.

Şu anda da müstakil evlerde de olsa insanlar site içlerinde yaşamayı tercih ediyor. Peki profesyonel site yönetimi hizmetlerinin kat maliklerine faydası nedir?

Profesyonel Site Yönetiminin Kat Maliklerine Faydaları

Profesyonel site yönetim hizmetleri ile beraber yapılan yönetim planı, tüm kat maliklerini yani tüm site sakinlerini bağlayan bir sözleşme niteliğindeki belgedir. Kat maliklerinin onayı ile yapılan sözleşmelerin oluşturulmasında, “Kat Mülkiyeti Kanunu” olmak üzere diğer ilişikli kanunlar temel alınarak hazırlanır.

Profesyonel site yönetimi ile beraber, aidat toplama işlemleri, profesyonel site yönetimi firmaları tarafından yapılır. Böylece hem aidat ödemenizin karşılığı olan hizmeti alırsınız, hem de site içerisindeki diğer sakinlerle yani komşularınızla ilişkileriniz zedelenmez.

Site yönetim hizmetlerinde, site içerisinde istihdam edilen personelin, gelir ve giderleri, sigorta ödemeleri de site yönetim firmaları tarafından yapılacağından, bu işlemleri takip etmenize de gerek kalmayacaktır.

Ayrıca bu tip işlemler sırasında, oluşacak herhangi bir yasal süreç ile ilgili hukuki işlemler, profesyonel site yönetimi veya profesyonel bina yönetimini yapan firma tarafından üstlenilecektir.